Kuvailta Kakskertatalolla, 5.3.2019

Tiistaina 5.3.2019 Kakskertatalolla pidettiin kuvailta. Väkeä alkoi tulla pikkuhiljaa talolle ja välillä piti kipaista pihalle ohjaamaan liikennettä, jotta kaikki autot mahtuivat siihen. Seuran uusi puheenjohtaja Raimo Västinsalo kutsui kaikki ottamaan kahvia ennen esityksen alkua. Kaikkien saatua kahvit ja kakkua, show alkoi!

Kuulijoita tuvan täydeltä odottamassa aloitusta

Jukka Lämsä oli saapunut kertomaan kuvin ja filminpätkien kera, millaista oli Venäjän Kamchatkalla tulivuori- ja karhuretkellä. Alue kokonaisuudessaan on hieman Suomea suurempi, mutta asukkaita vain noin kaksi kertaa Turun verran eli väljyyttä on, kullekin asukkaalle riittää runsaat 1 km² maata. Teitä oli niukasti ja matkaa tehtiin helikopterilla ja maastoautoilla, välillä myös veneellä. Saimme olla mukana huimalla retkellä tulivuorten yllä, välillä lämpimien geysiirien äärellä ja lopulta mahtavien metsien kuninkaiden kanssa saalistamassa lohta.

Tuliperäinen, vuoristoinen maa

Karhuperhe taivaltamassa kohti lohien vaelluspaikkaa, niitä nousee n. 6 milj. kutemaan paikalliselle järvelle

Karhuja oli monennäköisiä ja kokoisia, toiset märkiä raukkoja ja toiset muhkeita paksuturkkisia pehmonalleja. Söpöjä honteloita pikkukarhujakin oli muutamissa kuvissa. Ja yllättävän rauhallisia olivat. Kuvaajat pääsivät jopa alle 15 m päähän saalistajista ilman vaaraa joutua itse saaliiksi.

Perhe tauolla, poikaset turvassa emon huomassa

Onneton kalastaja, vaikka saalista on, kiinni ei saa

Joiltakin se onnistuu

Ilta meni nopeasti täpötäydessä Kakskertatalossa. Kiitos Jukalla upeasta matkasta Venäjälle karhujen luo ja kiitos kaikille teille, jotka tulitte mukaan kuvailtaan. Tämä ilta vahvistaa sen, että jatkossakin pidämme kuvailtoja talolla.

Ihanaa kevään odotusta!

P & J

« Takaisin Ajankohtaista -sivulle