19.5. Kaatuneiden muistopäivä

Kaatuneiden muistopäivää vieteään Kakskerran kirkossa perinteisin menoin su 19.5. klo 12.

Sanajumalanpalveluksen Kakskerran kirkossa toimittaa pastori Jukka Hildén. Tilaisuuden musiikista vastaa kanttori Mikko Salakari.

Jumalanpalveluksen jälkeen käynti sankarihaudoilla, missä partiolaiset ja Kakskertaseura muistavat sodassa kaatuneita veljiämme ja siskojamme laskemalla kukkavihot ja -seppeleet sankarihaudoille ja sankarimuistomerkille. Kakskertaseura tarjoaa kaikille osallistuneille kirkkokahvit huoltorakennuksella.

Taustaa kaatuneitten muistopäivälle:

Puolustusvoimien ylipäällikkö, sotamarsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheim määräsi päiväkäskyssään talvisodan jälkeen keväällä 1940 toukokuun kolmatta sunnuntaita vietettävän "nyt päättyneessä sodassa kaatuneiden sankarivainajien sekä myös kaikkien murroskautena vuonna 1918 molemmin puolin vakaumuksensa puolesta henkensä uhranneitten yhteisenä uskonnollisena muistopäivänä".