Ympäristökilpailu ja nimikkokasvit, 15.12.2013

Kilpailun tuomaristo ja pääraati ovat lähettäneet väliaikatiedotteen hankkeiden etenemisestä. Molempiin kilpailuihin on tullut runsaasti osallistumisia ja projektit ovat loppusuoralla.

Ennätyksellisen osanoton ja monien korkeatasoisten ehdotusten vuoksi Ympäristökilpailun tuoma-ristolla on mennyt koko syksy materiaalin läpi käymiseen, kohteiden tarkastuksiin ja arvottamiseen. Jäljellä on vielä koko prosessin raportointi ja tulosten julkistaminen. Ne siirtyvät joulun läheisyyden takia alkuvuoteen 2014.

Myös alueiden nimikkokasvit paljastuvat vasta ensi vuoden alussa. Pääraatia on työllistänyt varsinkin kaupunginosien ja asuinalueiden määrittely ja se, ettei kaikilta alueilta ole tullut ehdotuksia nimikko-kasveiksi. Raati on kuitenkin asiantuntijoiden avulla pyrkinyt nimeämään useimmille alueille oman nimikkopuun, -pensaan ja -perennan, jotka ovat juuri sille luonteenomaisia tai sopivat muuten erityisen hyvin sen pihoille. Nimeämiset ovat raadin ehdotuksia ja suosituksia. Jos ne jonkin alueen asukkaista tuntuvat vierailta tai jos raadin määrittelemä asuinalue ei vastaa asukkaiden käsitystä, voidaan niihin tehdä korjauksia vielä myöhemminkin.

Palaamme asiaan, kun ratkaisuja tehdään.

« Takaisin Ajankohtaista -sivulle