Ruokamessut, 5.10.2014

Sunnuntaina 5.10. kulttuuri- ja toimintatyöryhmä oli järjestänyt ruokamessut Kakskertatalolle, teemana juurekset. Ruokia oli kahdeksaa erilaista, joista alkuun kerrottiin mistä ja miten ne oli tehty, ja sitten pääsimme maistelemaan. Kaikki olivat valtavan hyviä ja maistelimmekin niitä moneen otteeseen kahden tunnin aikana. Paikalla kävi kaikkiaan 17 herkuttelijaa. Eila oli tuonut paikalle myös metsästä löytyneen sarven, jota piti arvuutella onko se peuran vai kauriin. Kaikkien osallistujien kesken pidettiin arvonta, jonka voittoina oli monenlaisia ruoka-aineita.

Hyvillä mielin ja täysin vatsoin oli mukava jatkaa illan muihin menoihin.

Ruokien asettelu maistiaisia varten käynnissä:

 

Tarjolla olleiden maistiaisten reseptit:

KINKKUPURJOPAISTOS

200g purjoa pilkottuna

1,5dl kermaa

1dl kermaviiliä

200g savukinkkua

(pekonia)

ketsuppia

paprikajauhetta

250g juustoraastetta

1,5dl raakaa riisiä

Sekoita aineet padassa, lisää juustoraastetta joukkoon ja pinnalle vähän myöhemmin. Paista uunissa 125-150 astetta puolitoista tuntia.

 

LANTTURAASTE

Iso lanttu raastettuna ja joukkoon rusinoita

 

OMENA/SELLERISALAATTI

lehtisellerin vartta

hapanta omenaa

kermaviili-majoneesi -sekoitusta

loraus viinietikkaa ja hunajaa

suolaa ja pippuria

 

PALSTERNAKKAKEITTO JA SITRUUNAKRUTONGIT

PALSTERNAKKAKEITTO

3 isohkoa palsternakkaa

2 porkkanaa

2 perunaa

2-3 rkl öljyä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

8 dl vettä

2 kasvisliemikuutiota

mustapippuria

2 dl ruokakermaa

ruohosipulia

Palsternakat, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan.

Sipuli ja valkosipulit kuoritaan, hienonnetaan ja kuullotetaan öljyssä.

Lisätään juurespalat ja kuullotetaan vähän aikaa.

Lisätään vesi, kasvisliemikuutiot ja mustapippuria.

Keitetään n. puoli tuntia ja sitten soseutetaan.

Lisätään ruokakerma. Sekoitetaan. Kuumennetaan uudelleen.

Päälle ruohosipulisilppua ja sitruunakrutonkeja.

 

SITRUUNAKRUTONGIT

pala maalaisleipää

0,5 dl oliiviöljyä

2 tl raastettua sitruunankuorta

1 tl rosmariinia

suolaa

Leikkaa leipä kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla, lisää leipäpalat paistumaan.  Pyörittele, kunnes tulee kaunis väri. Mausta sitruunankuorella ja rosmariinilla. Ripaus suolaa päälle.

 

PUNAJUURIPATA

 

1.

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

3.

 

1 l                        punajuurikuutiota

2 rkl                     voita (öljyä tai oivariinia tms. rasvaa)

                            (tuore timjamin oksa)

haudutetaan melkein kypsäksi

 

lisätään

1-1,5 dl                pilkottua sipulia (enemmänkin jos pidät sipulista)

1 l                        perunalohkoja

2+3 rkl                 ruis- ja vehnäjauhoja

 

sekoitetaan tasaiseksi

2 palaa                kasvisliemikuutiota

1 l                        kiehuvaan veteen liotettuna

 haudutetaan kunnes kaikki ovat kypsiä, tarkista maku (suola).

 

PUNAJUURIVUOKA

5kpl punajuuria

1kpl purjo

3dl kasvislinetä

Pilko ja laita uuniin 200 astetta noin 1 tunti. 

Lisää päälle 75g ranskankermaa ja 85g homejuustomurua ja laita vielä uuniin 200 astetta noin 1/2 tuntia peitettynä foliolla.

 

VUOHENJUUSTOPIIRAKKA

Pohja:            n. 100g voita

                      2 dl juustoraastetta

                      1,5 dl vehnäjauhoja

Päällinen:      vuohenjuustoa

                      paprikaa

                      basilikaa

kuorrutus :    3 munaa

                      1 purkki 2,5 dl mustapekka-kermaa

                      suolaa ja hunajaa pieni tippa

« Takaisin Ajankohtaista -sivulle