Käsityömessut Tukholmassa, 28.10.2014

NEULOMAKERHON KÄSITYÖMESSUMATKA 24.-26.10.2014

Jo huhtikuussa neulomakerhossa päätettiin, että osallistumme bussimatkalle Tukholman käsityömessuille. Niinpä perjantai-iltana 24.10. oli aika nousta laivaan, suuntana länsinaapuri. Muutama käsityö otettiin jo laivamatkalla esiin, matkan teeman mukaan!

 

Tukholmassa meille oli järjestetty kiertoajelu, opas oli valinnut mielenkiintoista katsottavaa. Hänen kertomansa olisi tarvinnut saada nauhalle, tuli niin paljon uutta asiaa. Onneksi olimme liikkeellä niin aikaisin, että tukholmalaiset eivät vielä olleet lähteneet autoilemaan. Silti monessa kadunkulmassa sai olla onnellinen, ettei tarvitse itse ajaa. Kovin ahdasta oli ainakin bussin kanssa.

Oppaamme oli varannut meille mahdollisuuden kauppahalliin aikaistetulle aamiaiselle, puolitoista tuntia ennen hallin avautumisaikaa.

 

 

Viimeinen pysähdyspaikkamme oli Sven-Harryn taidemuseon edustalla. Sinne on pakko mennä sisällekin seuraavalla Tukholman reissulla.

Messujen avautuessa pääsimme kiertelemään monenlaisten käsitöiden ja materiaalien täyttämillä messuosastoilla. Paljon oli katseltavaa. Joitakin asioita piti palata katsomaan useampaan kertaan. Paljon oli myös väkeä, melkein kaikki naisia. Noin seitsemän tuntia kiertelimme, ihmettelimme ja ihailimme näyttelytuotteita. Ostoksia teimme vain kohtuullisesti, mutta kaikilla oli käsityö kotimatkaa varten. Kyllä tuntui jaloissa ja muutenkin. Välillä oli pakko vähän istuakin.

Terminaalissa odotellessamme laivaan pääsyä ehdimme tehdä pitkät pätkät omia käsitöitämme. Siellä oli ikään kuin yksi neulomakerhorupeama.

Hyvä reissu, mutta voimille otti!

Kuvat: Piia Kramsu      Teksti: Pirjo Koskinen

« Takaisin Ajankohtaista -sivulle