Leader-toiminta, 23.11.2014

Kuten olemme kertoneet, Kakskerran alue on hyväksytty uutena alueena mukaan maaseudun kehittämistoimintaan ns. leader-rahoituksen piiriin. Leader-toimintaa organisoi Varsinais-Suomen alueella Varsin Hyvä Ry, jonka toiminnanjohtaja Pia Poikonen kävi Kakskertatalolla kertomassa leader-toiminnasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista alueemme  kehittämisessä.

Leader-toimintatapa tarkoittaa oman alueen kehittämistä asukkaiden aloitteesta ja lähtökohdista. Kehittämiskohteina tulevat kyseeseen mm.

1)      yleishyödylliset kehittämishankkeet, kuten esimerkiksi uudet palvelut ja harrastusmahdollisuudet, tapahtumat, matkailu- ja kulttuurihankkeet

2)      yleishyödylliset investointihankkeet, kuten esimerkiksi kylätalon tai harrastustilojen korjaus ja luontopolut

3)      yritystuet pienille (alle 10 hlön) yrityksille tai maatalouden sivuelinkeinoihin mm. investointitukena kaluston hankintaan tai (korjaus)rakentamiseen, kehittämistukena asiantuntijapalvelujen hankintaan, tuotekehitykseen tai kansainvälistymiseen sekä käynnistämistukena ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen

4)      ympäristönhoitoon liittyviin hankkeisiin

Mielenkiintoista ja ajatuksia herättävää esitelmää oli kuulemassa 14 henkilöä saartemme eri yhteisöistä. Lisätietoja asiasta saa tutustumalla nettisivuihin www.varsinhyva.fi.

Pia Poikonen kertomassa leader-toimintavasta

 

Kahvitauko, Kakskertaseuran toimintatyöryhmä tarjosi kahvit

« Takaisin Ajankohtaista -sivulle