Kaupunginosaviikko - Linnunpönttöjen tekoa, 4.12.2014

Kaupunginosaviikko jatkui puutyön merkeissä, Kakskerran Erä opasti linnunpönttöjen tekoa. Pönttöjen rakennusmateriaali oli valmiiksi työstetty oikeisiin mittoihin, pesäkolot porattu ja pellit leikattu. Myös ruuvit ja akkuporakoneet odottivat tekijöitä.

Paikalle oli saapunut myös ilahduttavan paljon lapsia. Lapselle itse tehty pönttö oli todella tärkeä, aarre. Sen näki siitä vakavuudesta, millä osaset koottiin pöntöksi sekä ilosta ja ylpeydestä, kun työ oli valmis. Sen jälkeen mentiin vielä ulos, missä pöntön pinta poltettiin kaasutoholla. Mutta kyllä lasten lisäksi myös aikuiset iloitsivat saadessaan oman pönttönsä tehdyksi. Lähes jokainen paikalle tullut valmisti itselleen linnunpöntön, ja meitähän oli kaikkiaan 28 paikalla.

Askartelun taustalla pyöri luontoaiheinen slide show, diaesitys linnuista, eläimistä ja upeista tunturi- ja vuoristomaisemista. Kuvat oli ottanut Jukka Lämsä, joka myös kertoi taustatietoa kuvista ja kuvaamisesta. Saatiin todella asiantuntevaa ja mielenkiintoista tietoa.

« Takaisin Ajankohtaista -sivulle