Myllyjuhla, 29.8.2015

Myllyjuhlia vietettiin erinomaisessa lämpimässä säässä 23 henkilön voimin. Laululla aloitettiin ja laululla lopetettiin, laulattajana Mauri Tuominen ja hanurilla säestäen Pekka Viljanen. Mirja Rakkolainen hyöri ympärillä räpsien valokuvia. Puheenjohtajan alkutervehdysten jälkeen juotiin toimintatyöryhmän tarjoamat kahvit leivonnaisineen.

Avaajat: puheenjohtaja avasi tilaisuuden, esilaulaja ja säestäjä ohjelman; takana korjattua myllyn seinää

 

Raimo Västinsalo kertoi myllyn kunnostamisen etenemisestä. Museovirasto on myöntänyt 2000 € avustuksen myllyn suoristamiseen, pärekaton tekemiseen, seinälaudoituksen korjaamiseen ja maalaamiseen.  Myllyn ryhtiä paranneltiin jo pari viikkoa sitten talkoovoimin asettelemalla sortuneet peruskivet paikoilleen. Ennen myllyjuhlaa Raimo oli jo ehtinyt korjata pahimmin vaurioituneen sivun seinälaudoitusta uusimalla lahonneet ja vioittuneet laudanpäät Kulhosta puretun vanhan ladon laudoilla. Päreitten etsiminen on käynnissä ja niiden saamisen jälkeen hanketta päästään jatkamaan.

Raimo esittelemässä myllyn korjausprojektia       Piia esittelee vanhaa seinälaudan pätkää

Seuran kunniapuheenjohtaja Markku Monnonen kertoi myllyn taustoista ja aikaisemmasta korjaushankkeesta parikymmentä vuotta sitten. Lisäksi hän kertoi myllyn toiminnan teknisistä rakenteista ja ominaisuuksista sekä yleisemminkin tuulimyllyjen toimintaperiaatteista.

Markku M. vauhdissa

Me muut, yleisö, kuuntelimme innolla - välillä juotiin kahvit ja lauleltiin.

« Takaisin Ajankohtaista -sivulle