Tulevaisuuden Turku 2029 -kysely, 18.2.2016

Minkälainen Turku on vuonna 2029? Vastaa kyselyyn ja vaikuta! Turun kaupunki kartoittaa Yleiskaava 2029 valmistelua varten karttapohjaisella verkkokyselyllä turkulaisten näkemyksiä, miten kaupungin kasvu tulisi toteuttaa ja millainen Turku on tulevaisuudessa.

Tulevaisuuden Turku 2029 -kyselyllä kaupunkilaiset voivat kertoa oman näkemyksensä, minne uutta rakentamista voitaisiin kaupungissa sijoittaa, missä palvelutarjontaa tulisi kehittää, mitkä viher- ja virkistysalueet ovat tärkeitä ja millaista liikkuminen on kaupungissa.

Kaupunginhallitus päätti viime marraskuussa, että valmisteilla oleva yleiskaava suuntaa kasvua pääasiassa keskustaan ja joukkoliikenteen pääreittien varsille. Vuoden 2016 aikana yleiskaavasta valmistellaan luonnos, joka työstetään lopulliseksi kaavaksi vuonna 2017. Yleiskaavan toteutumisen tavoitevuosi on 2029. Yleiskaavalla ohjataan yleispiirteisesti kaupunkiympäristön ja liikennejärjestelmien kehittämistä ja sijoittumista. Tavoitteena on toimiva, taloudellinen ja eheä yhdyskuntarakenne.

Linkki kyselyyn ja uutinen aiheesta löytyvät www.turku.fi/yleiskaava2029 sivulta. Kyselyn tulokset tullaan julkaisemaan tällä samalla nettisivulla sekä esittelemään suuralueittain yleisötilaisuuksissa kevään/kesän 2016 aikana. Kysely on avoinna 15.3.2016 asti.

Satava-Kakskerran osayleiskaava on parhaillaan valmistelussa. Kyselyyn vastaamalla voidaan ehkä ohjata myös tätä valmistelua omien tavoitteidemme suuntaan.

« Takaisin Ajankohtaista -sivulle