Serengeti-ilta, 19.4.2016

Serengeti-ilta houkutti Kakskertatalolle tuvallisen väkeä. Alkuun nautittiin kahvit, joko perinteistä suomalaista kahvia tai tansanialaista murukahvia oman valinnan mukaan. Kahvin kera nautittiin Hirvensalon apteekin tarjoamat voisilmäpullat.

Piia aloitti kertomalla ensimmäisen retkipäivän tunnelmista - tutustumisesta muihin ryhmämatkalaisiin, pitkästä lentomatkasta, viisumien odotuksesta ja majoittumisesta perillä.  

Sen jälkeen oli vuorossa Hirvensalon apteekin terveiset. Apteekkari Anne kertoi matkalla tarvittavista lääkkeistä ja apteekin sairaanhoitaja Hanna-Mari jatkoi matkoilla tarvittavista rokotuksista. Muutamia kysymyksiä esitettiin ja sitten jatkettiin kuvien parissa seuraavat puolitoista tuntia. Kiltisti jaksoivat paikalle tulleet katsella kuvia. 

Kuvia oli runsaasti ja innostunutta kertomista riitti. Tarina kuvineen eteni aikajärjestyksessä. Matka eteni luonnonpuistoon, missä huikaisevien maisemien lisäksi tutustuttiin alueen runsaaseen kasvistoon ja eläimistöön. Esille tuli villieläinten lisäksi valtavat gnu-laumat (1,7 miljoonaa yksilöä), seeprat, kamelit ja antiloopit sekä linnusto, joista osa talvehtii Tansaniassa lentääkseen kesäksi tänne Suomeenkin pesimään. Majoittuminen tapahtui maastossa teltoissa, vettä oli käytettävissä rajoitetusti ja sitä sai mm. telttasuihkussa käyttöönsä vain 10 litraa henkilöä kohti päivässä. Matkaa tehtiin kahdella maasturilla, kummassakin 6 matkalaista. Heikkokuntoisten autojen kanssa oli omat murheensa, mutta reissu tuli kuitenkin tehtyä.

Kokemuksena matka oli ainutlaatuinen. Elämä Tansaniassa poikkeaa siitä, mihin olemme täällä kotimaassa tottuneet. Kaupungit ja kylät ihmisineen ja toimintoineen olivat todella erilaisia. Näkemistä riitti ja yksi matkustamistavoite tuli täytettyä.

Piian esitys menossa Kakskertatalolla

Auringon nousu

Matkalla luonnonpuistossa, gnut antanevat tietä

Eksoottisia eläimiä

Telttamajoitus, taustalle suihkukoppi

Palveluskunta odottamassa matkalaisia, mukana myös pakollinen turvamies

« Takaisin Ajankohtaista -sivulle