Neulomakerho laitureilla kesällä 2016, 17.8.2016

Neulomakerho jatkoi aikaisemmasta käytännöstä poiketen toimintakauttaan kokoontumalla myös kesäkuukausina parittomina tiistai-iltoina. Poikkeavaa oli myös kokoontumispaikka, Kakskertatalon sijasta tavattiin veden äärellä, laitureilla, rannoilla ja terasseilla. Leppoisissa merkeissä vietettiin laatuaikaa mukavan harrastuksen parissa. Pari tapahtumaa poikkesi tavanomaisesta käsityöstä (betonivalu ja lankojen värjäys) ja niistä on erilliset kertomukset uutisarkistossa.

7.6. Ensimmäinen tapaaminen meni muissa käsityömerkeissä, tehtiin betonivalutöitä Eila Monnosen luona. Meeri Pohjankukka opasti alkuun ja tulostakin syntyi:

Valut ja valumuotit

21.6. Kesäkokoontumiset laitureilla alkoivat Marita Lindholmin luona. Pienestä sateen uhasta huolimatta ulkona oltiin, kutimet saivat kyytiä ja maailmaa paranneltiin tuttuun tapaan.

Laituriparlamentti Maritan luona

Uutta oppimassa

5.7. Seuraava tapaaminen oli Brinkhallin laiturilla. Siellä myös naapurisaaren mökkikalastaja nosti haavilla tiuroja pitkäsiimaansa varten, mutta toisiaan häiritsemättä tultiin hyvin toimeen.

Omia töitä, työtapa vapaa

19.7. Kauniit säät jatkuivat, kun neulomakerho suuntasi kulkunsa Latosaareen Susanna Hellbergin luokse. Kahdella veneellä porukka saatiin perille ja talon terassilla jatkui käsitöiden kanssa puurtaminen. Samalla pohjustettiin kahden viikon päästä pidettävää langanvärjäystapahtumaa Kulhossa.

Terassilla jatkettiin Latosaaressa

2.8. värjättiin lankoja luonnosta saatavilla väreillä Kulhossa. Väriä saatiin keittämällä koivun ja lepän lehtiä sekä sipulinkuoria. Liemet oli pohjustettu jo pari päivää aikaisemmin, joten värjäyksen lomassa ehdittiin vähän katsella ympäristöäkin.

Värjätyt langat valumassa, vielä huuhtelu ja kuivaus ja sen jälkeen kutimille

Neulomakerhon vakiintuneen muotoiset kokoukset alkoivat taas 16.8. ja siitä ne jatkuvat tuttuun tapaan parittomien viikkojen tiistai-iltoina Kakskertatalolla.

« Takaisin Ajankohtaista -sivulle