Myllyjuhla, 28.8.2016

Myllyjuhla, elojuhla, ja sen jälkeiset elotulet ovat kuuluneet yhteen samalle päivälle, mutta tänä vuonna siitä poikettiin Seiliin tehdyn missioretken vuoksi. Eipä juhla siitä mitenkään kärsinyt, molempina päivinä oli kaunis, aurinkoinen ulkoilusää. Väkeä myllymäelle tuli 27 henkeä.

Puheenjohtajamme Jaana Majatie lausui avaussanat muistellen elojuhlaperinnettä ja asukkaiden tarvetta kokoontua yhteen. Mylly ympäristöineen on ollut ja on edelleen tällainen väen kokoava paikka toteuttaen siten mainiosti kotiseutuvuoden teemaa ”porukan paikat, yhteiset ympäristöt”. Porukan paikoista käytiin lyhyt keskustelu ja löytyihän niitä saariltamme toki muitakin, esimerkkinä kyliemme yhteisrannat.

Jaana avaamassa tilaisuutta

Viime vuoden Olavi Virta -laulukilpailun voittajan Juha Simolan tahdittamana laulettiin yhteislauluja. Jokunen sooloesityskin oli ohjelmistossa.

Raimo Västinsalo kertoi myllylle tänä kesänä tehdyistä korjauksista, joista merkittävin oli vanhan, vuotavan pärekaton uusiminen. Parin ulkoseinän maalaus jäi vielä odottamaan kauniimpia päiviä, siirtynee ensi kesään.

Rami esittelemässä päretekniikkaa

Juhliin kuuluu myös itsestään selvyytenä tarjoilu. Toimintatyöryhmän tarjoama kahvitus päätti tilaisuuden. Piia oli leiponut syötävät ja Santra keitti kahvit, yhdessä tehden hoitui tarjoilu. Meidän osanottajien tehtäväksi jäi nautiskelu.

Kahvitus meneillään

Valokuvien ottajana kenttää ja yleisöä kiersi Mirja Rakkolainen.

« Takaisin Ajankohtaista -sivulle