Haravointijätteen maksuton vastaanotto 23.4.-14.5.2018 Turussa, 16.4.2018

Pihasiivoustöihin kannattaa alkaa toden teolla viimeistään huhtikuun viimeisellä viikolla, kun haravointijätteen maksuton vastaanotto alkaa Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) Topinojan jätekeskuksessa.

Turussa haravointijätteiden vastaanottopaikka sijaitsee nyt Topinojan lajitteluaseman takana jätekeskuksen sisäpuolella. Haravointijätteen tuojia opastetaan paikan päällä. Aiemmin asukkaat ovat Turussa tuoneet haravointijätteensä pääsääntöisesti Topinojan jätekeskuksen sisäänajoporttien vieressä sijaitsevalle Kuntecin multa-asemalle. Tänä vuonna Kuntec ei kuitenkaan ole mukana kampanjassa, sillä mullantuotanto päättyy Kuntecilla vuoden 2018 aikana.

Haravointijätettä otetaan vastaan jätekeskuksen aukioloaikoina. Topinojan jätekeskus palvelee ma–pe klo 6.30–21 sekä la 28.4. klo 10–15.

Lajittele kuorma huolellisesti

Haravointijätteenä otetaan vastaan lehdet, havunneulaset, ruoho ja kävyt. Kaikenlaisia oksia ja risuja voi jätekeskuksiin ja lajitteluasemille tuoda maksutta kampanja-ajan lisäksi ympäri vuoden. Maksuton vastaanotto koskee hyvin lajiteltuja kuormia, jotka tuodaan henkilöautolla, pakettiautolla, peräkärryllä tai kuorma-autolla.
Mikäli haravointijätteen lisäksi tuodaan risuja ja oksia, on materiaalit pidettävä erillään jakamalla kuorma esimerkiksi kahteen osaan.

LSJH toimittaa jätekeskuksissa ja lajitteluasemalla vastaanotetut kotien puutarhajätteet kiertoon. Haravointijätteestä, risuista ja oksista valmistetaan viherrakentamisessa käytettävää multaa tai haketta.

Ohjeet haravointijätteiden sekä risujen ja oksien tuojalle:

 Lisätiedot:
Jyri Metsänranta
käyttöpäällikkö
Lounais-Suomen Jätehuolto
puh. 02 727 6850
jyri.metsanranta(at)lsjh.fi

« Takaisin Ajankohtaista -sivulle