Hallituksen kuulumisia, 12.11.2019

Sateista syksyä eletään ja vuosi lähenee loppuaan. Seuran toiminnassa on meneillään kiivas spurttivaihe. 2x-lehden joulunumero on valmisteilla, loppusuoralla, paino odottaa materiaaleja ensi maanantaiksi. Jutut ovat lähes valmiina, kuvien valinta vielä kesken, mutta ilmoitushankintaan pitää vielä panostaa. Lehden pitäisi kolahtaa postiluukuista viimeistään 2.12., mutta tähän saattaa tulla kiemuroita, Postin lakko voi siirtää jakelua hamaan tulevaisuuteen. Kotisivuilla lehti kuitenkin on luettavissa jo marraskuun lopulla.

Toinen kiirettä aiheuttava hanke on tuleva vuosikokous. Tilinpäätös, toimintakertomus ja tulevan suunnittelu on pantu aluilleen. Tilit valmistuvat vasta, kun vuosi päättyy, mutta muut asiat ovat valmisteilla. Tapahtumakalenterikin on jo lähes loppuun fiksattu. Joitakin vielä tarkennellaan, mutta runko on kasassa. Ja vaikka tulevaa suunnitellaan, niin nykyistäkin vuotta on vielä jäljellä. Ensi lauantaina 16.11. askarrellaan kynttilöiden parissa, itsenäisyyspäivänä kunnioitetaan sankarivainajia ja joulukuun puolivälissä nautitaan perinteinen jouluateria Hirvilammella ja lauletaan joululauluja Kakskerran kirkossa.

Talous on melko hyvissä kantimissa, joten lisätalousarvioon voitiin ottaa materiaalivaraston täydentämistä, pöytäviirit ja kirjekuoret ovat loppuneet.

Satavan sillan lipputankoista on väännetty kättä kaupungin kanssa. Vialliset tangot pitäisi korjata, mutta kaupunki katsoo, että tangot kuuluvat seuralle, ei heille, ja nyt tarkistetaan, onko tällainen luovutus toteutunut. Joka tapauksessa kaupungin imagon kannalta on oleellista, että saartenkin silloilla voidaan liputtaa, joten asia koskee läheisesti myös sitä.

Saarilta lopetettiin kyläkauppa, mitä haikeana muisteltiin. Nyt selvitellään sitä, voiko vapautuneissa tiloissa järjestää jotain toimintaa, aluksi esimerkiksi joulumyyntiin liittyviä tilaisuuksia.

Kakskertaseura järjesti kuvakilpailun tavoitteena vuoden 2021 kalenterin kuvitus. Osallistujia oli 16 ja kuvia saatiin 45 (ehtona oli max 3 kuvaa per osallistuja). Näitä tutkaillaan vielä, mutta valinta tehdään siten, että kuvat voidaan esitellä itsenäisyyspäivän muistojumalanpalveluksen kahvitilaisuudessa Hennalassa. Siellä pyörii kuvakooste koko materiaalista.

« Takaisin Ajankohtaista -sivulle