Hallituksen kuulumisia, 12.8.2020

Hallitus kokoontui puolen vuoden tauon jälkeen taas livenä, toki turvaetäisyydet huomioiden. Keskustelu asioista käy näin huomattavasti vilkkaammin kuin nettikeskustelut. Syksyn tulevat kokousajat päätettiin ja livenä ajateltiin jatkaa Kakskertatalolla.

Alkurutiinien jälkeen kirjattiin seitsemän uutta jäsentä, poistuneita oli kaksi. Seuran talous on kunnossa. Lisäbudjetti viirien täydennyshankintaa varten hyväksyttiin. Varaus tehtiin kahden vuoden tarpeisiin ja myynnistä aikanaan saatavat tulot kattavat hankintakulut.

Kakskertatalo oli monipuolisesti esillä. Keskusteltiin vuokran maksusta, johon saatiin vain mahdollisuus maksujärjestelyihin, vapautusta tai vähennystä vuokranmaksusta koronan vuoksi ei kaupunki hyväksynyt. Taloa koskeva yhteistyösopimus partiolippukunnan kanssa hyväksyttiin kuten myös talon pankkitilin siirto Kakskertaseuran nimiin, pankki edellyttää tilin omistajan olevan rekisteröity yhdistys. Talotoimikunta hallinnoi maksuliikennettä kuten tähänkin asti ja tilinpito pysyy myös erillään partion ja seuran kirjanpidoista.

Kakskertatalon kunnostukseen ollaan myös panostamassa. Aluksi pestään ja maalataan talo. Kaupunki maksaa tarveaineet ja hoitaa paikalle telineet ja nostimen, työt tehdään talkoilla. Talon lämmityskustannusten siirryttyä vuokralaisten eli partion ja meidän maksettaviksi, pyritään kustannuksia alentamaan teknisin muutoksin. Vireillä on maalämmön hyväksikäyttö ja tehty ehdotuksemme lämmitysjärjestelmän muuttamiseksi on hyväksytty asukasbudjettiehdotuksena kaupungin listoille. Kyseessä on samalla ilmastoteko, uusiutuvan energian hyväksikäyttö ja hiilidioksidipäästöjen alentaminen. Ehdotus tulee kaupunkilaisten äänestettäväksi, ja tähän asiaan palataan vielä erillisin tiedonannoin.

Koronan vuoksi tapahtumia on jouduttu peruuttamaan. Näin tehtiin myös myllyjuhlalle. Saman päivän iltaan ajoittuva muinaistulien yö toteutetaan sytyttämällä tulet Satavan sillalle. Toivottavasti tulisoihtujen telineet saavat nyt olla rauhassa, viime vuonna niistä varastettiin kolme eli puolet.

Kokouksessa keskusteltiin myös Kakskerran VPK:n historiasta tehtävän kirjan kuvituksista ja painatuskustannuksista. Kuluihin pyritään löytämään erillistä ulkoista rahoitusta. Toinen keskusteluaihe oli saarten nähtävyyksiä kuvaavan videoesityksen valmistaminen. Kohteita riittää, mutta tekijät pitäisi löytää. Yksi vaihtoehto on Paasikivi-Opistolla toimivan ammattikorkeakoulun mukaantulo esim. oppilastyön muodossa.  Siellä tehtiin myös kotisivuillamme oleva Kotiseutuaakkoset-esitys.

« Takaisin Ajankohtaista -sivulle