Patikkaretki Nunnavuorelle, 7.5.2023

Patikointia Nunnavuoren upeissa maisemissa

Patikkaretki lähti tällä kertaa Brinkhallin uimarannan parkkipaikalta kohti Nunnavuorta. Maisemat olivat hienot ja kelikin lämmin. Korkeimmillaan sijaintimme oli 58 metriä meren pinnan yläpuolella. Pysähdyimme pronssikauden aikaiselle muinaishaudalle ihastelemaan maisemia, jotka levittäytyivät hienosti meren ylle. Meyerin telakka ja Naantalin jalostamokin näkyivät hyvin.

Porukkaa oli paikalla 7 henkilöä ja 3 koiraa, kirjasimme käyntimme myös paikan päällä olevaan postilaatikkoon, josta löytyy niin sanottu vieraskirja. Lenkin pituus oli noin 3,5 km.

Riina

Eri lähteistä koottua tietoa näistä muinaishaudoista:

Pronssikautiset hautaröykkiöt ovat yleensä rannikkoalueilla sijaitsevia, kalliopohjalle ja näkyvälle paikalle rakennettuja hautaröykkiöitä. Koko vaihtelee ja pohjan muoto on yleensä pyöreä tai soikea, pitkämallisiakin löytyy. Nunnavuoren hautaröykkiö on tämän saaristoalueen suurin, koko n. 12x10 m. Hautaustapana oli pääasiassa polttohautaus. Haudoista on löytynyt myös vähäisessä määrin esineistöä, mutta saattaa olla, että niitä on aikojen kuluessa ryöstetty. Myös kokonaisia hautoja on hävinnyt, kiviä on käytetty teiden rakennuspohjina ja muussa rakentamisessa.

Nämä hautaröykkiöt, hiidenkiukaat, ovat muinaismuistolain rauhoittamia kiinteitä muinaisjäännöksiä.

 

« Takaisin Ajankohtaista -sivulle