Uusi kalastuslaki – Uudet pyydysmerkit 21.3.2013

Kalastus- ja osakaskunnille suunnattuun tilaisuuteen osallistui kaikkiaan 39 henkilöä, mukana myös näihin kuntiin kuulumattomia tavallisia asukkaita ja mökkiläisiä. Markku Jokinen avasi ja päätti tilaisuuden, väliin mahtui mielenkiintoinen esitelmä uuden lain velvoitteista sekä aktiivinen keskustelu aiheesta ja kaavailut tulevasta osakaskuntien välisestä yhteistyöstä. Puolivälissä nautittiin toimintatyöryhmän tarjoamat pullakahvit. Kaikille riitti, vaikka osallistujamäärä oli arvioitua reippaasti suurempi.

Kuva: Timo Saarinen ja Pasi Uutto 

Kuva: Timo Saarinen ja Pasi Uutto.

Kuva: Osallistujajoukkoa

 Kuva: Osallistujajoukkoa tilaisuudessa.

Kalataloussuunnittelija Timo Saarinen selvitti uuden lain koukeroita, lain, joka tuli voimaan jo noin vuosi sitten. Kakskerta-Satava –alueenkin vesillä liikkuneena saatoin vain todeta, ettei pykälien tuntemus ollut mennyt perille ainakaan tavallisille mökkikalastajille. Eipä silti, tilanne on täysin samanlainen kaikilla vesialueilla. Mehukattipullot ja lasinpesunestekanisterit olivat viime kesänä yleisimpiä pyydysmerkkejä kaikkialla, myös virallisten vene- ja laivaväylien varrella. Näitä kun saa käyttää enää sellaisissa lahdenpohjukoissa, mihin tavallinen veneily ja meriliikenne ei yllä.

Liitteenä on muutama kuva verkkojen pyydysmerkeistä ja linkki, josta löytyy lisää tietoa.

Uuden tiedon saamisen lisäksi tilaisuuden tarkoitus oli koota yhteen kalastus- ja osakaskuntien väkeä, löytää mahdollisia yhteistyökohteita ja –tapoja sekä luoda laaja yhdyshenkilöverkosto asioiden jatkohoitoa varten. Kakskertaseuran kalastustoimikunnan puheenjohtaja Pasi Uutto kirjasi ylös tiedot ja toiveet, hän kokoaa porukat yhteen, ja myöhemmin kuullaan ohjeet ja madonluvut tulevaa kesäkautta varten.

Kuvat ja teksti: Jarkko Koskinen

« Takaisin Ajankohtaista -sivulle